Vi söker en ekonomiansvarig

Psoriasisföreningen i Stockholms län är en ideell förening som har funnits i drygt 50 år. Vi är både en patientförening som informerar och utbildar om psoriasis och erbjuder aktiviteter för våra medlemmar med syfte att öka livskvalitet samt en idéburen vårdgivare som erbjuder öppen, specialiserad vård med hög kvalitet främst för patienter som har psoriasis, men vi tar även emot många andra huddiagnoser. Vi har fem mottagningar i region Stockholm. Våra mottagningar är sjuksköterskestyrda. Vi registrerar i det nationella kvalitetsregistret PsoReg.

Ditt uppdrag
Som ekonomiansvarig ska du utveckla Psoriasisföreningen i Stockholms läns (PSO) ekonomiadministrativa rutiner och pedagogiskt kommunicera PSOs ekonomi internt. Du analyserar PSOs ekonomiska läge och framför förslag till förändringar, förbättringar och övriga åtgärder som behövs för att utveckla vår verksamhet. Som ekonomiansvarig rapporterar du till Verksamhetschef och PSOs styrelse. Tjänsten är på heltid.

Dina huvudsakliga ansvarsområden:

  • Ansvara för PSOs ekonomi, såväl vårdverksamheten som föreningsverksamheten, samt dess kapitalförvaltning.
  • Ansvar för budget, bokslut, prognoser, analyser samt upprättande av årsredovisning och månatliga rapporter.
  • Löpande redovisning, anläggningsregister, kundreskontra och leverantörsreskontra.
  • Personaladministration, såsom t.ex. löneberedning och löneutbetalning, anställningsavtal, handläggning av tjänstepensioner, sjukskrivningar, tjänstereglemente m.m.
  • Rapportering till och informationsinhämtning från Skatteverket.
  • Inhämta aktuell information om regelverk kring fakturering av patientbesök och av Region Stockholms nya direktiv.
  • Ansökan till Region Stockholm om föreningsbidrag till föreningsverksamheten
  • Handläggning av vårdfaktura.


Vi erbjuder
Ett arbete som präglas av frihet under ansvar i ett hjälpsamt kollegialt samarbetsklimat. Du har goda möjligheter att driva utveckling och förbättring både i ditt ansvarsområde, och även i PSO som helhet. Våra medarbetare trivs mycket bra och det är mycket låg personalomsättning. Vi sitter i trevliga lokaler på Södermalm i Stockholms innerstad.

Vem är du?
Vi söker dig med relevant ekonomisk utbildning alternativt likvärdiga kunskaper förvärvade genom praktisk erfarenhet. Du har flera års erfarenhet av liknande ansvarsuppgifter. Du är intresserad av att arbeta inom ideell sektor och har gärna erfarenhet därutav. Du har god systemvana och utmanas av att hitta digitala lösningar som kan förenkla arbetet.

Du är självständig, flexibel, nyfiken och öppen för utveckling och nya arbetssätt. Du har ordningssinne och en god förmåga att förklara ekonomi på ett pedagogiskt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan ställs till info@pso.a.se. Sista ansökningsdag är 9 oktober. Vi kommer att göra urval och intervjuer löpande.

Eventuella frågor besvaras gärna av Verksamhetschef Annelie Edrén 08-557 655 51